بیمه باربری چیست و چه مزایایی دارد؟
در پاسخ به پرسش بیمه باربری چیست میتوان گفت که از این بیمه برای تضمین سلامت کالاها در انواع جابهجاییهای زمینی، دریایی و هوایی، استفاده میشود. از این جهت بیمه باربری را تا حدودی می توان به بیمه اموال و دارایی تشبیه کرد. در ازای پرداخت حق بیمه، بیمهگر که در اینجا میتوان هر شرکت باربری تهران به شهرستانی را مثال زد، تعهد میدهد که اجناس ذکر شده در بیمهنامه را بدون هیچگونه آسیبی در محل از پیش تعیین شده تحویل دهد. در صورت آسیب رسیدن به کالاها و بار، بیمهگر مسئول است تا خسارات را جبران کرده و هزینهای را به بیمه کننده بپردازد. در بعضی از موارد بیمه میتواند خسارات وارد شده به اشخاص ثالث را نیز جبران کند. از جمله بیمههای باربری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیمه باربری و حمل و نقل وارداتی
- بیمه باربری و حمل و نقل صادراتی
- بیمه باربری و حمل و نقل ترانزیت
- بیمه باربری و حمل و نقل داخلی
- بیمهنامه از بین رفتن تمامی كالا
اصطلاحات تخصصی بیمه باربری
برای آشنایی هر چه بیشتر با پاسخ پرسش بیمه باربری چیست، باید اطلاعاتی در رابطه با اصطلاحات تخصصی بیمه باربری در اختیار داشته باشید. در ادامه این مطلب به بررسی مفهوم برخی از این اصطلاحات خواهیم پرداخت.
- زبان همگانی: زبان همگانی را میتوان یکی از مهمترین اصول دریانوردی دانست. مطابق با این اصل، تمامی افراد دست داشته در آسیب داوطلبانه به کشتی یا کالاهای آن برای نجات از مواد اضطراری، به تناسب خود در این کار سهیم هستند.
- بیمه اتکایی: بیمه اتکایی یکی دیگر از اصطلاحات تخصصی بیمه جابجایی باربری است. این عبارت به معنی یک قرارداد واگذاری است و بیمهگر قسمتی از تعهدات مازاد بر ظرفیت مالی و فنی خود را به شرکت بیمه دیگری خواهد سپرد. به بیانی دیگر میتوان گفت که بیمه میکند.
- بارنامه: بارنامه را میتوان یک اوراق بهادار حاوی اطلاعاتی نظیر نام، آدرس گیرنده و فرستنده کالا، مشخصات، تعداد و وزن کالا و مقدار کرایه حمل دانست. این اطلاعات توسط مؤسسه بیمه و حملونقل در این اوراق ثبت خواهد شد.
- Total Loss: Total Loss بیمهای است که تا رسیدن کالا به کشور مقصد، اعتبار دارد. این بیمه با حوادثی نظیر آتشسوزی، غرق شدن یا سقوط هواپیما از بین خواهد رفت.
- واقعی: بیمه واقعی نوعی بیمه باربری است که با اتفاقاتی نظیر آتشسوزی یا غرق شدن از بین میرود.
- فرضی: فرضی زمانی اتفاق میفتد که هزینه تعمیر کالای آسیب دیده از هزینه تعویض آن بیشتر شود. در چنین مواردی بیمهگر به تعویض کالا تمایل نشان میدهد.
- ارزش مورد بیمه: در صورتی که بیمهگر و بیمهگزار نتوانند با یکدیگر به توافق برسند، ارزش بیمهنامه باربری به شیوه جمع قیمت خرید کالا، هزینه حمل و عدم النفع، محاسبه خواهد شد.
بیمه Total Loss
برای آشنا کردن هر چه بیشتر شما با مفهوم بیمه حمل و نقل چیست، قصد داریم تا شما را با بیمه Total Loss آشنا کنیم. این بیمه را میتوان یک بیمهنامه تشریفاتی یا گمرکی دانست. بر خلاف حمل اثاثیه منزل، از این بیمه برای جابهجاییهای دریایی استفاده میشود. اگر تمامی بار در زمان حمل و نقل دریایی از بین برود، بیمهگر موظف خواهد بود تا خسارت آن را به بیمهگزار پرداخت نماید. طبیعی است که باید همه کالاهای صادراتی را تحت پوشش این بیمهنامه قرار داد. البته باید توجه داشت که امروزه از این بیمه کمتر استفاده خواهد شد.
در بیمه Total Loss چهار نوع شرایط یا کلوز بیمه وجود دارد. این شرایط به صورت بین المللی بوده و توسط تمامی شرکتهای بیمه در نظر گرفته میشوند. در بخش زیر بیشتر به بررسی این کلوزها خواهیم پرداخت.
بیمه با شرایط C
اگر پس از درک مفهوم پرسش “بیمه باربری چیست”، به دنبال ارزانترین کلوز باربری میگردید، ما به شما بیمه با شرایط C را پیشنهاد میکنیم. این بیمه خطرات زیر را تحت پوشش قرار میدهد.
- آتشسوزی یا انفجار
- به گل نشستن، زمینگیر شدن، برخورد با کف دریا، غرق شدن و واژگونی کشتی
- واژگونی یا خارج شدن وسیله حملونقل از خط یا ریل
- برخورد کشتی یا شناور با هر وسیله خارجی جز آب
- تخلیه کالا به صورت اضطراری در بندر دیگر
- زیان همگانی (از بین بردن یا فدا کردن کالا)
- به دریا انداختن کالا برای سبک کردن در شرایط بحرانی
- خسارت همگانی
- مسئولیت مشترک در تصادف
بیمه با شرایط B
بیمه باربری با شرایط B خطرات زیر را تحت پوشش قرار میدهد.
- تمامی خطرات در کلوز C
- زلزله، آتشفشان و صاعقه
- به دریافتن کالا از روی عرشه
- ورود آب به داخل کشتی یا شناور یا انبار کالا
- از بین رفتن کلی هر بسته در کشتی یا شناور
- دزدی
- قلابزدگی
- آبدیدگی
- روغنزدگی
- شکست، ریزش و خسارت ناشی از کالاهای دیگر
بیمه با شرایط A
بیمه با شرایط A را میتوان کاملترین نوع بیمه و همینطور گرانترین آن، دانست. استثناهای این بیمه به شرح زیر خواهد بود:
- خسارتهای وارد شده عمدی
- خسارتهای ناشی از فرسودگی
- خسارات ناشی از نامناسب بودن بستهبندی
- خسارتهای ناشی از مشکلی در کالاهای ثبت شده در بیمهنامه
- خسارتهای ناشی از تاخیر
- خسارتهای ناشی از ورشکستگی مالکان و اجاره کنندگان و گرداندگان کشتی
- خسارتهای ناشی از انفجار هستهای
- خسارتهای ناشی از دریانوری نامناسب کشتی یا شناور یا نامناسب بودن آن برای حمل کالا
- خسارات ناشی از جنگ، شورش، انقلاب، قیام یا زد و خوردها
- خسارتهای ناشی از ضبط و مصادره کالاها
- خسارتهای ناشی از اعتصاب کارگران یا شورش و اغتشاش داخلی
- خسارات ناشی از عملیات تروریستی
کلوز عدم تحویل
گاهی ممکن است که کالا پس از تخلیه از وسلیه حمل و نقل، به برخی دلایل گم شود. در چنین شرایطی بیمهگزار میتواند پس از تنظیم یک صورت جلسه عدم تحویل کالا، همچنین تحویل آن صورت جلسه به شرکت بیمه، خسارت خود را دریافت نماید. اگر از کلوز A استفاده میکنید هیچ جای نگرانی نیست؛ چرا که این نوع بیمه، عدم تحویل کالا را نیز تحت پوشش قرار میدهد. نکته قابل توجه این است که این نوع بیمه در کلوزهای B و C وجود نداشته و بیمهگزار مجبور است تا با پرداخت مبلغی بیشتر، این پوشش را نیز به بیمه خود اضافه نماید.
کلام پایانی در رابطه با سوال بیمه باربری چیست
در این مطلب سعی شد تا به پاسخ پرسش بیمه باربری چیست، بپردازیم. در صورت وجود هر گونه پرسش، کارشناسان ما خرسند خواهند شد تا به آن پاسخ دهند. اگر پیش از اینها تجربه خرید بیمه باربری را دارید، لطفاً تجربیات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.